Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ

Topolya

Kodály Zoltán MMK
Topolya

Csalóka zenekar

A CSALÓKA együttes 1991 novemberében alakult. Alapító tagok: Rózsa Tibor, Borsódi Árpád, Kelemen Zsolt, Pandurcsek Bettina és Rind Melitta. Négy éven keresztül résztvettek a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén, ahol kiválóan szerepeltek. Az évek során különböző hazai és magyarországi tanfolyamokon és táborokban gyarapították tudásukat. Ma már részt vesznek Vajdaság-szerte különböző néptánc és népzenei táborokban oktató- és kísérő zenészekként. A zenekar jelenlegi fölállítása: Rózsa Tibor (prímás), Kelemen Zsolt (brácsa), Borsódi Árpád (bőgő), Kisimre Szerda Anna (ének). Együttműködnek más vajdasági zenészekkel is: Szabó Árpáddal Temerinből, Brasnyó Antallal Szenttamásról, Vass Endre - Pasival Csókáról és másokkal. Kiemelkedő eredményeik: rendszeres résztvevői a Durindónak, 1993-ban és 1996-ban részt vettek a Ki mit tud? országos válogatóján, az Interfolk Fesztiválon Mohácson, 1996 és 1997-ben az Újvidéki- és a Petőfi Rádió közös műsorán Topolyán és Abonyban.  

Mint oktatók és kísérőzenészek részt vesznek a különböző vajdasági, erdélyi, magyarországi népzenei és néptánctáborokban. 1998 és 2001 között az udvarhely néptáncműhely kísérőzenekara, jelenleg a topolyai Cirkalom tánccsoportot kíséri.  
Céljuk a magyar nyelvterület zenéjének minél tökéletesebb elsajátítása, s minél szélesebb körben való megismertetése és megszerettetése.  
Eddig két önálló CD-t jelentettek meg.